Аналіз курсу криптовалют: індикатори контролю вартості

Аналіз курсу криптовалют: індикатори контролю вартості

  • Статті
  • Аналіз курсу криптовалют: індикатори контролю вартості

Відстежування вартості цифрових активів, яку виставляє обрана вами крипто платформа – ключовий етап роботи з ринком та побудови власної торгової стратегії. Аналіз котирувань – багатокомпонентний етап, який передбачає орієнтування на широкий спектр технічних індикаторів.

Основні підходи до аналізу вартості криптовалюти

Формування прозорої картини ціни цифрової монети слід починати з дослідження наступних моментів:

  • Цінові графіки.

Основний спосіб відстежування курсу крипти – використання цінових графіків. Ви можете працювати з біржею, де торгуєте, або використовувати такі популярні платформи, як TradingView, CoinGecko або CoinMarketCap, щоб аналізувати графіки цін в різних часових інтервалах (таймфреймах).

  • Обсяг торгів.

Обсяг торгів відображає обсяг обміну конкретного активу протягом певного періоду часу. Великий обсяг торгів може вказувати на інтерес до монети, що впливає наразі чи буде впливати у майбутньому на вартість криптовалют.

  • Середня ціна.

Середня ціна визначається як середнє значення курсу криптовалюти протягом певного часового періоду. Отриманий параметр обов’язковий для визначення трендів та рівнів опору і підтримки.

Важливо також враховувати новини та події, що можуть вплинути на вартість. Наприклад, ціна на криптовалюту може стрімко змінитись після оголошення про партнерство, оновлення протоколу або введення регуляторних змін.

Технічні індикаторі, які варто використовувати під час аналізу індексів криптовалют

У ході проведення комплексної аналітичної роботи слід працювати з наступними технічними індикаторами:

  • RSI (Relative Strength Index).

RSI – це технічний індикатор, який вказує на перекупленість або перепроданість цифрового активу по курсу криптовалюти. Високе значення RSI може сигналізувати про перекупленість, тоді як низьке – на перепроданість. Відповідно, показник буде релевантним.

  • MACD (Moving Average Convergence Divergence).

MACD – це індикатор, який вказує на зміни в тренді індексу криптовалют. Зростання значень MACD може свідчити про перевагу бичачого тренду, а спадання – про перевагу ведмежого тренду.

  • Bollinger Bands.

Bollinger Bands – технічний індикатор, який використовується для вимірювання волатильності крипторинку, стрімкості коливань курсу криптовалют. За цим індикатором легко оцінити поточний стан ринку, особливо якщо стратегію необхідно терміново коригувати або підлаштовувати під нові умови.

Корисна публікація?
Поділіться посиланням з друзями!
Коментарі

Коментарі користувачів про публікацію «Аналіз курсу криптовалют: індикатори контролю вартості»

Відправити
Підписуйтесь на нас